Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για 50.000 Ωφελούμενους Ανέργους σε ψηφιακές – πράσινες δεξιότητες και σε δεξιότητες οικονομικού εγγραμματισμού

Κατάρτιση 50.000 ωφελουμένων σε Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για αναβάθμιση «πράσινων» και ψηφιακών δεξιοτήτων (μεσαίου ή/και προχωρημένου επιπέδου), καθώς και δεξιοτήτων οικονομικού εγγραμματισμού. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0″ με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU”.
Το έργο εστιάζει στην απόκτηση ή/και επικαιροποίηση/αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ωφελούμενων, καθώς και στην απόκτηση σχετικής πιστοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε κλάδους της οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης.

ΈΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 17/12/2024

Δικαίωμα συμμετοχής στο παρόν έργο έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  1. Να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  2. Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  3. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών, καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή. Σημειώνεται ότι όσοι ωφελούμενοι αποφοίτησαν από το Δημοτικό ως και το σχολικό έτος 1979 – 1980 λογίζονται ως απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και είναι επιλέξιμοι για τα προγράμματα Σ.Ε.Κ. που υλοποιεί η Δ.ΥΠ.Α.

Οι ωφελούμενοι δεν πρέπει να έχουν παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο της ίδιας δράσης (Δράση 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations), του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Next Generation EU.

1.Προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 200 ωρών που οδηγούν σε απόκτηση ψηφιακών (μεσαίου ή/ και προχωρημένου επιπέδου), “πράσινων”, καθώς και δεξιοτήτων οικονομικού Εγγραμματισμού (70 ώρες δια ζώσης κατάρτιση, 70 ώρες σύγχρονη τηλεκατάρτιση & 60 ώρες ασύγχρονη τηλεκατάρτιση)

2.Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης

 

Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται στα 1.000€  (5 €/ώρα κατάρτισης)

Φόρμα Κράτησης