Σεμινάριο Barista - Level Advanved
To επάγγελμα του barista είναι από τα δημοφιλέστερα στην αγορά της εστίασης.
Ένας εξειδικευμένος όμως barista έχει τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη καριέρα στο συγκεκριμένο χώρο,καθώς η εξειδίκευση είναι που κάνει έναν υπάλληλο άριστο και περιζήτητο επαγγελματία.
Σε ποιούς απευθύνεται
- Σε barista που επιθυμούν μια περαιτέρω εξειδίκευση πάνω στο επάγγελμά τους
- Σε απόφοιτους τουριστικών σχολών
- Σε ιδιοκτήτες café που επιθυμούν να ελέγχουν πιο αποτελεσματικά το προσωπικό τους.
Στόχος
H εξειδίκευση των συμμετεχόντων:
- Στη παρασκευή όλων των ροφημάτων ακόμα και με την τέχνη του latte art
- Στις απαιτούμενες ρυθμίσεις του εξοπλισμού για την ορθή λειτουργία τους
- Στη σωστή διαχείριση αποθήκης και προιόντων.
Εκπαιδευτικές Ενότητες
Θεωρητική Εκπαίδευση (Διάρκεια 4 ώρες)
- Καβούρδισμα
- Ποικιλίες
- Πίνακας γευσιγνωσίας
- Το γάλα
- Κοστόλογηση προιόντος
- Aποθήκη και διαχείριση α’ υλών
Πρακτική Εκπαίδευση (Διάρκεια 12 ώρες)
- Cupping
- Latte art
- Εξοπλισμός
- Νέες τεχνικές παρασκευής καφέ
- Speed training
Με το πέρας του σεμινάριου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:
- διαχειρίζεται αποτελεσματικά την αποθήκη και τις α’ ύλες
- να γνωρίζει τα κρίσιμα σημεία ρύθμισης και λειτουργίας του εξοπλισμού
- παρασκευάζει ροφήματα με την τέχνη του latte art.
- γνωρίζει όλες τις νέες τεχνικές για την παρασκευή του καφέ.
250€
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 «ΚΕΚ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ»
Το σεμινάριο υποστηρίζεται από το 228 σελίδων βιβλίο της συγγραφέως Ανετ Μολντβερ, «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ» – Εκδόσεις Ψυχογιός.