Barista – Level Advanced

Σεμινάριο Barista - Level Advanved

To επάγγελμα του barista είναι από τα δημοφιλέστερα στην αγορά της εστίασης.

Ένας εξειδικευμένος όμως barista έχει τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη καριέρα στο συγκεκριμένο χώρο,καθώς η εξειδίκευση είναι που κάνει έναν υπάλληλο άριστο και περιζήτητο επαγγελματία.

Σε ποιούς απευθύνεται

  • Σε barista που επιθυμούν μια περαιτέρω εξειδίκευση πάνω στο επάγγελμά τους
  • Σε απόφοιτους τουριστικών σχολών
  • Σε ιδιοκτήτες café που επιθυμούν να ελέγχουν πιο αποτελεσματικά το προσωπικό τους.

Στόχος

H εξειδίκευση  των συμμετεχόντων:

  • Στη παρασκευή όλων των ροφημάτων ακόμα και με την τέχνη του latte art
  • Στις απαιτούμενες ρυθμίσεις του εξοπλισμού για την ορθή λειτουργία τους
  • Στη σωστή διαχείριση αποθήκης και προιόντων.

Εκπαιδευτικές Ενότητες

Θεωρητική Εκπαίδευση  (Διάρκεια 4 ώρες)

  1. Καβούρδισμα
  2. Ποικιλίες
  3. Πίνακας γευσιγνωσίας
  4. Το γάλα
  5. Κοστόλογηση προιόντος
  6. Aποθήκη και διαχείριση α’ υλών

Πρακτική Εκπαίδευση  (Διάρκεια 12 ώρες)

  1. Cupping
  2. Latte art
  3. Εξοπλισμός
  4. Νέες τεχνικές παρασκευής καφέ
  5. Speed training

Με το πέρας του σεμινάριου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

  • διαχειρίζεται αποτελεσματικά την αποθήκη και τις α’ ύλες
  • να γνωρίζει τα κρίσιμα σημεία ρύθμισης και λειτουργίας του εξοπλισμού
  • παρασκευάζει ροφήματα με την τέχνη του latte art.
  • γνωρίζει όλες τις νέες τεχνικές για την παρασκευή του καφέ.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 «ΚΕΚ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ»

Το σεμινάριο υποστηρίζεται από το 228 σελίδων βιβλίο της συγγραφέως Ανετ Μολντβερ, «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ» – Εκδόσεις Ψυχογιός.

Φόρμα ενδιαφέροντος