Bartending Seminar – Level Basic
Μέσω του σεμιναρίου θα μάθετε τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν καλό και υπεύθυνο Βarmanager. Θα γνωρίσετε όλα τα είδη αλκοολούχων ποτών τα οποία μπορεί να κρύβονται πίσω από κάθε bar. Θα εξοικειωθείτε με τα σύγχρονα επαγγελματικά εργαλεία αλλά και ποτήρια. Τέλος θα αποκτήσετε προσωπική εμπειρία πάνω σε τεχνικές παρασκευής cocktail.
Σε ποιούς απευθύνεται
- Σπουδαστές – αποφοίτους – επαγγελματίες του τομέα Τουρισμού & Εστίασης που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους αποκτώντας νέες δεξιότητες
- Ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε καφέ – μπαρ που θέλουν να τελειοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν
- Νέους που επιθυμούν να εργαστούν ως Bartenders χωρίς να έχουν εμπειρία στο αντικείμενο
- Άτομα που θέλουν να εξασκήσουν την τέχνη του bartending σαν χόμπι
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσφέρει την τεχνογνωσία μέσω της πρακτικής εξάσκησης, σε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας αλλά και σε άρτια διαμορφωμένο χώρο εστίασης.
Η εξοικείωση με τον χώρο του bar είναι πολύ σημαντική, με σκοπό ο αρχάριος που θα ασχοληθεί με το κλάδο, να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία με τα επαγγελματικά εργαλεία και τα διάφορα είδη αλκοολούχων ποτών. Με την γνώση που θα αποκτήσει, θεωρητική και πρακτική, θα γεμίσει σιγουριά χτίζοντας την βάση για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.
Εκπαιδευτικές Ενότητες
Θεωρητικό Μέρος
Bartender (as a manager)
- Πώληση στο Bar
- Υπεύθυνη Κατανάλωση
- Εργασιακό Περιβάλλον
- Εξυπηρέτηση Πελατών
- Εργονομία και σωστή διαχείριση χρόνου
- Υγιεινή στο μπαρ
Ποτογνωσία
Πρώτες ύλες αλκοολούχων ποτών
Κρασί – Μπύρα
- Vodka
- Gin
- Whisk(e)y
- Rum
- Tequila
- Brandy – Cognac
- Liqueur
- Other
Αναμειγνυολογία
Cocktail: Έννοια, Ιστορία και Κουλτούρα
Κατηγορίες και Οικογένειες των Cocktails
Πρακτική Εκπαίδευση
Τεχνικές Γνώσεις
- Bar set up
- Barware
- Glassware
- Κρύες Μέθοδοι Ανάμειξης
- Γαρνιτούρες
- Pouring
- Speed Bartending
Classic Cocktails
- Whiskey Cocktail
- Rum Cocktails
- Gin Cocktails
- Vodka Cocktails
- Tequila Cocktails
- Brandy Cocktails
- Μοντέρνες Μέθοδοι ανάμειξης
- Εισαγωγή και τεχνικές Molecular Mixology
- Χρήση ξηρού πάγου
- Χρήση ice block και ice carving
Ευάγγελος Δήμου Mcn in Wine and Spirits Science / Εκτιμητής Αποσταγμάτων / Αναγνωρισμένος Επαγγελματίας στο χώρο Εστίασης με Διεθνή Αναγνώριση
350€
Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, στον πολυτελή χώρο Άτταλος café
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 «ΚΕΚ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ»